TÜRKENWIRT
UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES

The concept of the project is to draw the green space of the adjacent Türkenschanz parks into the building and continue on the facade and the interior as a vertical park. Based on the urban context, a diagonal connection axis is created. A spacious, light-filled green atrium creates attractive qualities for the user and allows passers-by to experience the character of sustainability of the University of Natural Resources and Life Sciences.

DATA
Status
: Competition, 2014
Honorable mention competition
Programme: auditorium, canteen, offices
Area: 5.100m²
Location: Peter Jordan Straße, 1190 Vienna

CLIENT
BIG Bundesimmobilliengesellschaft m.b.H

CONSORTIUM
SHIBUKAWA EDER ARCHITECTS ZT GmbH
F+P ARCHITEKTEN ZT GMBH

LANDSCAPE PLANNING
Idealice

STRUCTURAL ENGINEERING
RWT plus ZT GmbH

S.E.A. TEAM
Caroline Heidlauf, Motoki Yamamoto

VISUALISATION
Miss 3

 

Privacy policy