CULTURAL CENTRE SARGFABRIK

The aim of the architecture competition was to renovate an old coffin factory for cultural purposes and to create a landmark for the new residential area. The cultural centre offers functions such as event hall, restaurant and cafe, as well as flexible space for office, atelier and shops

Wolf D. Prix, jury chairman on the winning project: “Through the addition of reinterpreted sawtooth roofs, the building is transformed into a contemporary cultural centre that presents itself positively on Breitenfurter Straße. At the same time the new building with its highly sculptural quality provides a right answer to the new neighbourhood and forms the gateway to the new residential quarter.”

DATA
Status: in progress 2019-2022
1st prize invited competition
Programme: Event hall, restaurant, cafe, office, atelier, shops
Floor area: 8.400 m²
Location: Breitenfurter Straße 176, 1230 Vienna

CLIENT
SORAVIA

ASSIGNMENT
Architecture

LANDSCAPE PLANNING
SIMMA ZIMMERMANN LandschaftsarchitektInnen

S.E.A. TEAM
Annika Hillebrand, Thomas Kügerl, Alexander Seitlinger, Edoardo Barbato, Joel Profe

VISUALISATION
Bokeh Design

 

Privacy policy