GROEHRMUEHLGASSE HIGH SCHOOL

The extension to the school building is divided into two different parts: the western wing which is conceived as a continuation of the existing building; and the underground extension of the after-school childcare building, which is distinguished by its free-form structure,  achieving a playful, but at the same time respectful synthesis with the Burkardt Villa. These two areas are consciously contrasted with each other, as different qualities and atmospheres should pervade the after-school childcare and the classrooms. Lots of light and greenery should be conveyed from above through atriums in order to offer a pleasant atmosphere and avoid a basement feeling. The facade design should be made of precast concrete, thus perpetuating the language of the existing structure in its materiality.

DATA
Status:
Honourable mention, competition 2020
Program: high school for 34 classes, 3 gyms
Floor area: 12.000m²
Location: Gröhrmühlgasse 27, 2700 Wiener Neustadt

CLIENT
BIG Bundesimmobilliengesellschaft m.b.H

ASSIGNMENT
General planner, Architecture

LANDSCAPE PLANNING
SIMMA ZIMMERMANN LandschaftsarchitektInnen

S.E.A. TEAM
Caroline Heidlauf, Thomas Kügerl, Edoardo Barbato

VISUALISATION
UDU visuals

 

Privacy policy

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/.sites/307/site4775415/web/wp-includes/functions.php on line 4615 Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/.sites/307/site4775415/web/wp-includes/functions.php on line 4615