CHILDREN'S HOSPITAL

The highly complex programmes of a hospital are solved in a simple cube with interesting spatial relations both inside and out.

This is achieved through a basic cubic building penetrated by a diagonal void space, dividing itself into a multiple storey atrium and a terraced inner yard connecting all the levels visually with each other.

Interesting spatial connections are permitted and offer open spaces in the upper levels providing the patients with a protected and monitored area. Due to the south oriented diagonal, sunlight can infiltrate deeply into the inner building.

DATA
Status
: honorable mention Competition, 2009
Programme: Children’s hospital
Area: 9.000m²
Location: Schwarzach, Tyrol

CLIENT
Kardinal Schwarzenberg’sches Krankenhaus

S.E.A. TEAM
Katrin Hinkel, Andrei Savescu, Hansjörg Reumann

VISUALISATION
Lars Oberwinter

 

Privacy policy